GDPR - IS Uchádzači o zamestnanie

Verzia pre tlačPDF verzia

Informácia o spracúvaní osobných údajov pre: IS Uchádzači o zamestnanie

 

Informácia o spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb podľa § 19 a § 20 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) a čl. 13 a čl. 14 Nariadenia Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „nariadenie“)

Cieľom tejto informácie je poskytnúť Vám informácie o tom, aké osobné údaje spracúvame, ako s nimi zaobchádzame, na aké účely ich používame, komu ich môžeme poskytnúť, kde môžete získať informácie o Vašich osobných údajoch a uplatniť Vaše práva pri spracúvaní osobných údajov.

Identifikačné a kontaktné údaje:
Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach Ipeľská 1, 040 11 Košice, IČO: 00606723, sekretariat@ruvzke.sk

 

Kontaktné údaje zodpovednej osoby pre dohľad nad spracúvaním osobných údajov:
PROENERGY SERVICE s.r.o.
Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš
IČO: 52037592
+421 948 200 301
dpo5@proenergy.sk
  1. Účel spracúvania osobných údajov, právny základ spracúvania a doba uchovávania
    Účelom spracúvania osobných údajov je: zaradenie uchádzača do evidencie záujemcov o zamestnanie pre posúdenie vhodnosti na danú pracovnú pozíciu v zmysle § 13 ods. 1 písm. b) zákona, čl. 6 ods. 1 písm. b) Nariadenia a čl. 11 Zákonníka práce. Osobné údaje prevádzkovateľ spracúva po dobu nevyhnutnú pre posúdenie vhodnosti kandidáta na danú pracovnú pozíciu.
    V prípade udeleného dobrovoľného súhlasu dotknutej osoby podľa § 13 ods. 1 písm. a) zákona a čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenia, vedie prevádzkovateľ uchádzača o zamestnanie v evidencii záujemcov o zamestnanie po dobu dlhšiu, za účelom účasti v budúcich výberových konaniach, v zmysle udeleného súhlasu.
    Oprávnené záujmy prevádzkovateľa, alebo tretej strany
    Spracúvanie osobných údajov za účelom oprávnených záujmov prevádzkovateľa, alebo tretej strany sa nevykonáva.
  2. Identifikácia spracúvaných osobných údajov dotknutých osôb
    Osobné údaje uchádzačov o zamestnanie v rozsahu žiadosti o zamestnanie, životopisu, dokladov a potvrdení týkajúcich sa vzdelania, či kvalifikácie uchádzača o zamestnanie, prípadne v iných poskytnutých materiáloch súvisiacich so žiadosťou o zamestnanie.
  3. Identifikácia príjemcov, kategórie príjemcov
    Prevádzkovateľ môže poskytnúť osobné údaje:
    Oprávneným subjektom (inštitúciám / organizáciám) podľa osobitného právneho predpisu, napr.
    - zdravotné poisťovne
    - sociálna poisťovňa
    - správca dane
    - ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny
    - doplnkové dôchodkové sporiteľne
    - dôchodkové správcovské spoločnosti
    - orgány štátnej správy a verejnej moci na výkon kontroly a dozoru (napr. inšpektorát práce)
    - súd, orgány činné v trestnom konaní
    - exekútor, či iný oprávnený subjekt
  4. Prenos osobných údajov do tretej krajiny / medzinárodnej organizácii
    Prenos do tretích krajín, alebo medzinárodných organizácií sa nevykonáva.
  5. Identifikácia zdroja, z ktorého boli osobné údaje získané
    Priamo od dotknutej osoby, alebo jej zákonného zástupcu.
  6. Profilovanie
    Prevádzkovateľ nespracúva osobné údaje profilovaním, ani obdobným spôsobom založenom na automatizovanom individuálnom rozhodovaní.
  7. Práva dotknutej osoby
    Dotknutá osoba má právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom, ktoré sú o nej spracúvané, právo na opravu osobných údajov, právo na vymazanie, alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, právo namietať voči spracúvaniu osobných údajov, právo na neúčinnosť automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania, právo na prenosnosť osobných údajov, ako aj právo podať návrh na začatie konania dozornému orgánu. V prípade ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby, dotknutá osoba má právo kedykoľvek svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Dotknutá osoba môže uplatniť svoje práva zaslaním e-mailu na adresu: sekretariat@ruvzke.sk, alebo písomne na adresu prevádzkovateľa.
  8. Povinnosť poskytnutia osobných údajov
    Poskytnutie osobných údajov v prípade spracúvania osobných údajov na základe súhlasu pre účel vedenia uchádzača o zamestnanie za účelom účasti v budúcich výberových konaniach dotknutej osoby je dobrovoľné, v prípade neposkytnutia súhlasu, prevádzkovateľ nebude osobné údaje spracúvať dlhšie ako je nevyhnutné na posúdenie vhodnosti uchádzača o zamestnanie na danú pracovnú pozíciu.
    Poskytnutie osobných údajov spracúvaných podľa zákonníka práce a osobitných zákonov je zákonnou požiadavkou / zmluvnou požiadavkou, resp. požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy. Dotknutá osoba má povinnosť poskytnúť osobné údaje, v prípade ich neposkytnutia prevádzkovateľ dotknutej osobe nezabezpečí uzatvorenie, či plnenie zmluvy.

ÚVZ SRÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouSOI - Slovenská Obchodná InšpekciaRAPEXRASFFWHOEurópsky sociálny fond, Operačný program VZDELÁVANIEZamestnanosť a sociálna inklúzia