GDPR - IS sťažnosti

Verzia pre tlačPDF verzia

Informácia o spracúvaní osobných údajov pre: IS sťažnosti

 

Informácia o spracúvaní osobných údajov dotknutých osôb podľa § 19 a § 20 zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „zákon“) a čl. 13 a čl. 14 Nariadenia Európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov (ďalej len „nariadenie“)

Cieľom tejto informácie je poskytnúť Vám informácie o tom, aké osobné údaje spracúvame, ako s nimi zaobchádzame, na aké účely ich používame, komu ich môžeme poskytnúť, kde môžete získať informácie o Vašich osobných údajoch a uplatniť Vaše práva pri spracúvaní osobných údajov.

Identifikačné a kontaktné údaje:
Prevádzkovateľom spracúvajúcim Vaše osobné údaje je Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Košiciach Ipeľská 1, 040 11 Košice, IČO: 00606723, sekretariat@ruvzke.sk

 

Kontaktné údaje zodpovednej osoby pre dohľad nad spracúvaním osobných údajov:
PROENERGY SERVICE s.r.o.
Priemyselná 1, 031 01 Liptovský Mikuláš
IČO: 52037592
+421 948 200 301
dpo5@proenergy.sk
  1. Účel spracúvania osobných údajov a právny základ spracúvania
    Účelom spracúvania osobných údajov je: vybavovanie sťažností.
    Osobné údaje sa spracúvajú na základe: zákona č. 9/2010 Z. z. o sťažnostiach v znení neskorších zákonov.
    Oprávnené záujmy prevádzkovateľa, alebo tretej strany
    Spracúvanie osobných údajov za účelom oprávnených záujmov prevádzkovateľa, alebo tretej strany sa nevykonáva.
  2. Identifikácia spracúvaných osobných údajov dotknutých osôb
    Dotknuté osoby, o ktorých sa osobné údaje spracúvajú sú: fyzické osoby, ktoré podali sťažnosť, iné osoby, ktorých osobné údaje sú potrebné na vybavenie sťažnosti.
    Rozsah spracúvaných osobných údajov: meno, priezvisko, adresa trvalého (prechodného) bydliska sťažovateľa. Ak sťažnosť podáva právnická osoba, musí obsahovať názov a sídlo, meno a priezvisko osoby oprávnenej za ňu konať. Sťažnosť v listinnej podobe musí obsahovať vlastnoručný podpis sťažovateľa, e-mail.
  3. Identifikácia príjemcov, kategórie príjemcov
    Prevádzkovateľ môže poskytnúť osobné údaje oprávneným subjektom ako sú inštitúcie a organizácie, ktorým spracúvanie povoľuje osobitný právny predpis, alebo zmluvným partnerom (najmä sprostredkovateľom), ktorí sa zmluvne zaviazali prijať primerané záruky zachovania ochrany spracúvaných osobných údajov, nasledovne:
    Iný oprávnený subjektvšeobecne záväzný právny predpis podľa § 13 ods. 1 písm. c) zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
    So súhlasom dotknutej osoby, alebo na jeho/jej príkaz môžu byť osobné údaje poskytnuté ďalším príjemcom.
  4. Prenos osobných údajov do tretej krajiny / medzinárodnej organizácii
    Prenos do tretích krajín, alebo medzinárodných organizácií sa nevykonáva.
  5. Identifikácia zdroja, z ktorého boli osobné údaje získané
    Priamo od dotknutej osoby, alebo jej zákonného zástupcu (osobne, e-mailom, telefonicky).
  6. Doba uchovávania osobných údajov
    Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje po dobu nevyhnutnú na splnenie účelu, najviac však po dobu 10 rokov.
  7. Práva dotknutej osoby
    Dotknutá osoba má právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom, ktoré sú o nej spracúvané, právo na opravu osobných údajov, právo na vymazanie, alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, právo namietať voči spracúvaniu osobných údajov, právo na neúčinnosť automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania, právo na prenosnosť osobných údajov, ako aj právo podať návrh na začatie konania dozornému orgánu. V prípade ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby, dotknutá osoba má právo kedykoľvek svoj súhlas so spracúvaním osobných údajov odvolať. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Dotknutá osoba môže uplatniť svoje práva zaslaním e-mailu na adresu: sekretariat@ruvzke.sk, alebo písomne na adresu prevádzkovateľa.
  8. Povinnosť poskytnutia osobných údajov
    Poskytnutie osobných údajov v prípade spracúvania údajov je zo zákona povinné. V prípade neposkytnutia osobných údajov nebude možné vybaviť sťažnosť.

ÚVZ SRÚrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťouSOI - Slovenská Obchodná InšpekciaRAPEXRASFFWHOEurópsky sociálny fond, Operačný program VZDELÁVANIEZamestnanosť a sociálna inklúzia